افرادي هم چون برايان تريسي كه امروز در كشور ما آثار و كتابهايش فراوان چاپ مي شود، اگر چه خود را رهبر هيچ فرقه خاصي معرفي نمي كنند و واقعا هم هيچ تشكيلات بيروني ندارند اما ايده ها و گفته هاي زيادي در باب زندگي معنوي و خودشناسي و رشد معنوي دارند و از اين نظر با مكاتبي مانند يوگا، بوديسم، اكنكار تفاوتي ندارند. چون هر دو در باب تعالي معنوي و تكامل روحي به يك ميزان ادعاي نجات ديگران را دارند.

گروه فرهنگی مشرق- ▪ برای آنکه کار جدیدی را شروع کنید ، باید کار قدیمی تری را تمام کنید.
▪ یکی از پر قدرت ترین کلمات در مدیریت زمان کلمه ” نه ” است.
▪ هنگامی که مهم ترین کارتان را انتخاب می کنید ، هر کار دیگری اتلاف وقت محسوب می شود.
▪ همین الان یک کاغذ بردارید و ده هدفی را که می خواهید به آنها برسید لیست کنید.
▪ کلید دست یابی به موفقیت بزرگ ، پیروزی ، احترام و خوشبختی در زندگی این است.
▪ افراد موفق کسانی هستند که آماده اند تا لذت های کوتاه مدت را به تعویق بیاندازند.

این جملات از میان کتاب های متعددی از جمله: قورباغه را قورت بده، چگونه ثروتمند شویم، برنامه پرواز، موهبت اعتماد به نفس، قدرت زمان، قدرت بیان، راه ثروت، فرمول نابغه ها و...جمع آوری شده است.

زیاد به اسامی گوناگون این کتاب ها توجه نداشته باشید، تمام این آثار در زمینه به دست آوردن موفقیت های تجاری به روش های سهل و آسان و به عبارتی پیمودن ره صد ساله در یک شب است. البته نا گفته نماند که نویسنده این کتاب ها که اتفاقا در کشور ما هم طرفدار دارد، پیر مردی خوش خنده به نام "برایان تریسی" است که چندین سال است با انتشار کتب متعدد در زمینه آموزش تکنیک های رسیدن به موفقیت، شهرت و ثروت کلانی را به جیب زده و البته هنوز هم راهش را ادامه می دهد.


به طور کلی در آثار این نویسنده، سخنران، مربی، مشاور و صاحب شرکت brian tracy international، قرار است من و شمای خواننده به این نکته برسیم که تنها با تمرکز بر روی برخی امور، می توانیم دست نیافتنی ها را به سمت خودمان بکشانیم  و عملا به تلاش دیگری برای رسیدن به یک هدف بزرگ احتایج نداریم.کارشناسان ایرانی  معتقدند متون تریسی اندیشه‌های سکولار غرب را تبلیغ می‌کند. یعنی این افکار  انسان‌محور است و در قوانینش برای زندگی بهتر و ثروت‌اندوزی، جایگاهی برای خداوند وجود ندارد.

وقتی در لایه‌های عمیق‌تر بحث‌های تریسی وارد می‌شوید، متوجه می‌شوید آموزش‌های وی به سمت و سویی می‌رود که عالی‌ترین ارزش زندگی را پول و لذت و خوشی دنیوی معرفی می‌کند، این ایده خیلی فسادآور است، اگر چه ممکن است به طور مستقیم فساد در آن نباشد، اما شما جامعه‌ای را فرض کنید که مردم آن جامعه عالی‌ترین ارزش‌شان پول باشد، چنین جامعه‌ای به اجتماع گرگ‌ها تبدیل خواهد شد!

برايان تريسي اگر چه تجربه عملي در مديريت بعضي از بنگاههاي اقتصادي غرب در عرصه خرد داشته است، اما با سيري در كتابها و آثار وي به سهولت مي توان فهميد كه تعليمات وي قطعه اي از پازل «تجارت عصر جديد» است. كتاب هاي وي كه اغلب كم حجم اند، غالبا تكرار مطالب همديگر است. البته يكي از محاسن آثار وي بیان مطالبي در جملات ساده است كه هر مديري اغلب آن ها را مي داند.

تریسی در طول 30 سال به بیش از 80 کشور دنیا سفر کرده و در همایش ها و سخنرانی های متعددی حضور داشته است. و حالا نوبت کشور ماست تا پذیرای این مرد باشد. او قرار است، در همایشی تحت عنوان «مدیریت به سبک برایان تریسی» در روزهای 21-22 مهر ماه با حضور بیش از 1700 مدیر برجسته کشور در مراکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما کارگاه آموزشی خود را با موضوعیت باورها و ارزش‌ها برگزار کند.



این اتفاق در نوع خود می تواند بسیار عجیب باشد چرا که امروزه در كشور ايران با يك جريان فعال اجتماعي مواجهيم كه با نام هاي «عرفان هاي نوظهور»، «جنبش هاي ديني جديد»، «معنويت هاي نوپديد» از آن نام برده مي شود. در اين جنبش اگرچه طيفي از مكاتب كهن همانند تائو، يوگا حضور دارند كه حضورشان در كشور ما تازه و نو است، اما طيفي نوپيدا و صدالبته پر ادعا نيز سعي دارد خود را پيشگام و كارآمد معرفي كند كه همان جنبش هاي معنوي غربي است. اين طيف خصوصيتي دارد كه در نگاه اوليه از خود رفع اتهام كرده و برچسب فرقه، كيش و دين را از خود به ظاهر برداشته است.

افکار تریسی مبتنی بر خلق خویشتن است و اهل دانش می‌دانند که این ایده بر اساس مکتب فلسفی اگزیستانس پدید آمده، مکتبی که دیگر در جهان معاصر جایگاهی ندارد، افکار تریسی برخاسته از مسیحیت مدرن است که هیچ تناسبی با فرهنگ اصیل اسلامی ندارد، طرح این‌گونه مباحث برای مخاطب مسلمان، تضادهای درونی و استرس‌های ذهنی ایجاد می‌کند.

افرادي هم چون وين داير، شاكتي گواين، كاترين پاندر، اسكاول شين، ديپاك چوپرا، اكهارت توله، لوئيز هي، آنتوني رابينز وبرايان تريسي كه امروز در كشور ما آثار و كتابهايشان فراوان چاپ مي شود، اگر چه خود را رهبر هيچ فرقه خاصي معرفي نمي كنند و واقعا هم هيچ تشكيلات بيروني ندارند اما ايده ها و گفته هاي زيادي در باب زندگي معنوي و خودشناسي و رشد معنوي دارند و از اين نظر با مكاتبي مانند يوگا، بوديسم، اكنكار تفاوتي ندارند. چون هر دو در باب تعالي معنوي و تكامل روحي به يك ميزان ادعاي نجات ديگران را دارند.


سید کاظم موسوی مدیر مسئول نشریه شفافیت با هشدار نسبت به برگزاری چنین همایشی در کشور، خاطرنشان می‌کند: شرکت در این گونه همایش‌ها گرچه موجب هیجانات آنی می‌شود، اما بعد از گذشت تنها یک هفته و روبه‌رو شدن با واقعیات جامعه، تمامی آن ایده‌ها به تاریکی می‌روند و مخاطب می‌ماند و پول از دست رفته! اندیشه‌های برایان تریسی تسهیل کننده نفوذ افکار فرقه‌های گوناگونی است که در جامعه رواج پیدا کرده و یا می‌کنند که نمونه‌های آن را می‌توان در عرفان‌های نوظهور به خوبی ملاحظه کرد، به راستی کسانی چون برایان تریسی، جان گری، اسپنسر جانسون و آنتونی رابینز که مدعی مصلح بشریت هستند، چگونه توانسته‌اند جامعه غربی را به آرامش برسانند که امروز کشور ما را مورد هدف قرار داده‌اند؟



حجت‌الاسلام حمیدرضا مظاهری سیف معتقد است: مباحث تریسی عمدتاً در زمینه مدیریت فروش، مدیریت مالی، مدیریت زمان و موفقیت‌های اقتصادی است که اهدافی نظیر افزایش بهر‌ه‌وری، افزایش بازدهی سازمان‌های بزرگ و کوچک حتی زندگی فردی را در بر می‌گیرد.  در این دیدگاه پول و ثروت هدف نهایی انسان می‌شود، به طوری که در تمام تکنیک‌ها و برنامه‌های آموزش تریسی بالاترین ارزش زندگی خوشبختی، کمال و سعادت انسان به این پول و ثروت بر می‌گردد. برای مثال برایان تریسی می‌گوید: «شما آن سرمایه اصلی که دارید از دست می‌دهید زمان و عمر شماست، در مقابلش باید بهترین چیز را به دست آورید که ارزشش را داشته باشد و آن پول و ثروت بیشتر است.» این مبانی، نظام ارزشی را عوض می‌کند و انسان‌ها را از فضیلت‌های اخلاقی به سوی مادی‌گرایی و دنیوی شدن پیش می‌برد.



حالا نکته اینجاست که آیا با وجود خیل عظیم انتقادات علیه تریسی و افراد دیگری چون او، نیازی به حضور چنین فردی در یک همایش اقتصادی ایرانی احساس می شود یا خیر؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    نوش جانشان!
  • علی ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    چرا از مدیران برچسته غربی دعوت نشود؟ اگر این فرد اینقدر نابغه است چرا در شرکتهای بزرگ کشور خودش بکار گرفته نمی شود؟ مسلمان و دگر اندیش هم که نیست ظاهرا تا تبعیض علیهش قائل شوند.
  • ۰۳:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    بله دیگه ما که خدا برامون اهمیت داشته نه پول همه داریم تو جامعه میش ها زندگی میکنیم برای همینه که حرام خوری از همه نوع مانند احتکار، دلالی،نزول،کلاه برداری،کم فروشی،رشوه،پارتی بازی، و صد ها کار دیگر که فقط و فقط به خاطر به دست اوردن پوله که ما انجام میدهیم ایا عملا ما همه چیز را در پول یا منافع شخصی میبینیم یا غرب؟
  • ۰۴:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    خودت را خیلی ناراحت نکن. ما ایرانی‌ها به این هیجانات برای دوری از واقعیات معتاد شده‌اید.
  • لواسان بزرگ ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    شما دیگه چرا !!!میشه بفرمایید خیل عظیم انتقادات را از کجا متوجه شدید از حجم انبوه فروش کتابهای این اقا در ایران ؟؟؟؟؟؟؟,zdti وظیفه شما اطلاع رسانی است نه القاء دیدگاهها من به عنوان فردی که بعضی از اثار این اقا رو خوندم برام مهمه که بدونم وببینم شخصیت پشت این افکار کیه وچیه اصلا مطلب شما را نپسندیدم درست نیست اینگونه کشور را از افکار دیگران محروم سازید .این خوبه که برایان در دبی سمینار بزاره ومردم رو بکشه اونجا هنر دارید ویا این منتقذدین هنر دارند بروند در سمینار ایشان را به چالش بکشند
  • ميثم ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    سلام به نظر من غفلت از ارج نهادن به اساتيد و اسطوره هاي داخلي در عرصه هاي مديريت ، فضا را براي تزئين و تبليغ حضور افرادي چون ايشان باز مي كند . در كشور ما بزرگواران توانمندي هستند كه به مراتب ايده هاي بهتر و تجربيات بومي غني شده و سازگار با مباني ارزشي و ديني در خصوص موفقيت در كسب و كار با رويكرد هاي بين المللي آن دارند ، ليكن اهتمام جدي براي معرفي آنان و بهره مندي از تفكراتشان وجود ندارد . اگر همين مقاله نقطه عطفي براي شروع باشد ، بسيار ارزشمند است .
  • امین ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    من میگم باشه...تو درست میگه مشرق برایان داره همونایی رو که گفتی ترویج میده و با مبانی اسلام مغایرت داره!! فقط یه سوال دارم...شما یا همین حجت الاسلام و مدیر مسئول برای ارتقای معنوی و دینی و دنیای روحانی و آرامش درونی و ...بشریت چه قدمی برداشتین؟؟!!؟! یه چیز دیگه! تریسی رو که همه میشناسن کیه،چیه و...حالا نویسنده این مقاله هم بیارین ببینیم اصلن کیه،چیه....تو زندگی مادی و ثروت اندوزی و اقتصادی اگه موفق نیسته،پس باید از نظر مذهبی و دینی و...به عرفان سلوک رسیده باشه....
  • ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    قدیمترها کلاغا می خواستند راه رفتن کبک رو یاد بگیرند، راه رفتن خودشان را هم فراموش کردند! ولی حالا!!! کبکهای این دورو زمونه دورهای آموزش تکمیلیشان را در دانشگاهای همان کلاغا فرا گرفته اند، یا سرشان تا گردن تو جوبه و یا در حال استفاده از منوی غذای کلاغا است، که البته اولش با قورباغه شروع می شود!
  • ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    متأسفانه وقتي ما از انجام كارهاي فرهنگي با توجه به اتفاقاتي كه در گوشه و كنار رخ ميدهد غفلت ميكنيم و دشمنان جلوتر از ما حركت مي كنند، به وقوع پيوستن اينچنين پيشامدهايي خيلي دور از ذهن نخواهد بود مضاف بر اينكه بايد يك انقلاب فرهنگي در زمينه فرهنگ كتاب و كتاب خواني و داشتن دغدغه رشد و تعالي و خودسازي و احساس مسؤوليت در ما بوجود بيايد. بياييم و از همين حالا به دور از سياسي كردن اين مسائل به فرامين رهبر انقلاب گوش فرا دهيم. بگذريم از اينكه چه كساني و با چه اهدافي اين همايش ها را ترتيب ميدهند و بابت آن چند صد هزار تومان از هر كسي دريافت ميكنند......
  • ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    واقعا بعد از خوندن این مطالب حالم از سایت مشرق نیوز که تحمل سخنان اقتصادی یک نخبه خارجی رو نداره و اینگونه علیه اون موضع گیری میکنه بهم خورد. اصلا به مخیله ام هیچ وقت نمیتونست خطور کنه که مشرق نیوز اینقدر متحجرانه است.
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    آقای IQ، سمینار گذاشتن نه مناظره که برن طرف رو به چالش بکشن...
  • حامد ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    بابا شما دیگه کی هستید دست از سر این مردیکه خارجی هم بر نمیدارید؟
  • ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    با این ذهنیتی که شما دارید، همه دشمن هستند.
  • عباس ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    برایان تریسی ازمدیران برجسته جهان است وآمدنش به ایران مفیداست.
  • ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    کسی که میگه این مادی گرایی رو تبلیغ میکنه آیا خودشم به حرفش اعتقاد داره یا این حرفها فقط مال(مردم) .
  • یاسین ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    افراط و تفریط در هر زمینه ای بده به عقیده ی من این مقاله کمی افراطی بود
  • ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    0 0
    سال هاست که با افرادی مثل تریسی آشنایی دارم.موفقیت اقتصادی خوب است اما مهم تر از اون انگیزه ای است که ما رو به سمت اون میبره مقاله ی مشرق تیزبینانه بود متأسفم کسی به این لایه ی پنهانی توجه نداره انگیزه هست که آدم رو متحول میکنه نه پول
  • مرید ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    0 0
    تازمانی که امثال آقای یعقوبی رو متهم و محکوم کنیم امثال این آقا میدان دار خواهند بود.
  • توران ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    0 0
    ملخم قورت بدن چیزی درست نمی شه
  • رضا ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
    0 0
    مريد جان! تو همون مريد يعقوبى بموني بهتره ... در شأنته  
  • فاطمه ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    0 0
    البته طرف نخبه نیست فقط بلده خوب حرف بزنه و حرفهای دل رو و علم رو به زبان ساده بگه ... یعنی به جای اینکه تو بری بشینی و از گفته های علما یه مطلبی رو در بیاری اون بهت اینو تقدیم میکنه یعنی هم حرفهای علما رو و هم حرفهای من درآوردی از خودش رو...چرا میگم من درآوردی؟ به دلیل اینکه انسان فقط برای پول در آوردن به این زندگی نیومده به این زندگی اومده تا توی این مزرعه کشت کنه و باید پول هم در بیاره تا بتونه اون مسئولیتهایی که روی دوشش گذاشته شده رو به خوبی انجام بده. قبل ازاینکه مشرق رو مورد هجوم قرار بدی هم یه ذره از کتابهای دینیت رو بخون و هم کتابهای برایان رو اونوقت تفاوت عظیم تفکر و خط مشی ایشون با دین اسلام رو متوجه میشی. در ضمن متحجر اونه که مرغ همسایه براش غاز باشه
  • سیامک پوراسد ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    0 0
    سلام. سالهادل طلب جام جم از ما میکرد آنچه خود داشت ز بیگانه! تمنامیکرد...... ایکاش مسلمانان با دقت یک غربی ؟! قرآن کریم ونهج البلاغه علی(ع)را مطالعه میکردند,تا معنی سعادت و موفقیت را درک میکردند. ....اسلام به ذات خود ندارد عیبی هرعیب که هست ااز مسلمانی ماست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس